

TENNESSEE SECTION INSTITUTE OF TRANSPORTATION ENGINEERS

Kenneth Perkins, P.E., PTOE **President** Lauren Gaines **Vice President** Karen Trowell, P.E. **Secretary-Treasurer** Luke Dixon, P.E., PTOE **Past President** 

## Tennessee Section ITE 2023 Spring Meeting Agenda

Tuesday, May 9, 2023 Tennessee State Library & Archives Nashville, TN

## AGENDA

8:15-9:00	Arrival and Registration (45 Minutes) Breakfast provided by Marr Traffic, Inc. (Diamond Sponsor)
9:00-9:15	Welcoming Remarks (15 Minutes) by Jay Norris, PE, TDOT Region 3 Director
9:15 - 10:00	Brad Freeze, PE – NDOT (45 Minutes) "NDOT Update"
10:00-10:15	15-minute break (& optional library tour)
10:15 - 11:00	Jon Storey, PE, PTOE – TDOT Traffic Operations (45 Minutes) "RITIS and Quarterly Bottleneck Reports"
11:00-11:30	Dan Pallme – TDOT Freight & Logistics and Peter Kauffmann, PE, PTOE, AICP – HDR (30 Minutes) "Applying Bottleneck Data: TN Statewide Multimodal Freight Plan Update"
11:45 – 12:45	Lunch (1 hour)
12:45 - 1:15	TSITE Business Meeting (30 Minutes)
1:15–1:45	<b>Kevin Comstock – KCI Technologies, Inc (30 Minutes)</b> "Workforce Development"
1:45 – 2:30	Adam Moser, PE and David Chang, PE – City of Franklin, TN (45 Minutes) "City of Franklin Downtown Study – Using and comparing O/D data from various vendors"
2:30-3:00	30-minute break (& optional library tour)
3:00-3:45	Jay Norris, PE, Shane Hester, PE, and Shaun Armstrong, PE – TDOT Region 3 (45 Minutes) "What the hell is going on at TDOT?"
3:45-4:00	Closing Remarks & Adjourn (15 Minutes)